Om Wool Days thy

Hvorfor nu endnu en strikkefestival ?

‘Jeg tror på at håndarbejde – og måske især det at strikke og hækle, er så vigtig en del af vores kultur og kulturarv at det skal fastholdes og bevares.

På tværs af generationer, alder, køn, evner, social status, alene eller sammen med andre – formår man ikke blot at skabe et unikt og individuelt slutprodukt, men selve processen giver mulighed for værdifuld fordybelse, ny læring, kreative udfordringer og en oplevelse af flow, ro og meningsfuldhed. Derfor er håndarbejde værd at bevare og værne om.    

Det vil jeg gerne støtte op om – og derfor vil jeg forsøge at skabe Danmarks bedste og mest naturskønne strikkefestival af så høj kvalitet, at strikke- og garnentusiaster fra både ind- og udland vil vende tilbage år efter år.

Sammen skal vi stræbe efter at skabe et fyrtårn og en succesfuld begivenhed for hele egnen, hvor lokal forankring og engagement går hånd i hånd med kreativitet, højt humør, fællesskab og de mange bundlinjer.’

Lotte Littau Kjærgaard, ejer og arrangør af Wool Days Thy 

 

Historien

Det hele startede på Fanø i 2005 hvor strikkedesigner Christel Seyfarth og hendes mand Jørgen for første gang inviterede til strikkefestival. Christel Seyfarth havde en drøm og et ønske om at samle og give ligesindede strikkeentusiaster mulighed for at fordybe sig i deres og hendes fælles passion for garn og strik – samtidig med at man skulle opleve den fantastiske natur og kultur i og omkring Fanø og Vadehavet.

Og man må i den grad sige missionen lykkedes…. I 1000-vis af gæster har hvert år siden starten i 2005 besøgt Fanø Strikkefestival den 3. hele weekend i september og ikke kun oplevet den fanøske gæstfrihed og natur – og men også fået mulighed for at få inspiration, gode snakke og hyggelige stunder mens strikkepindene har knitret.

Men alting har en ende… og i 2023 blev Nordby Wooldays Fanø by Fanø Strikkefestival afholdt på Fanø for sidste gang. Jørgen og Christel Seyfarth havde to år forinden besluttet at 2023 skulle være deres sidste strikkefestival, da de fremover ønskede at udvikle og kaste deres energi på nye og andre strikkeeventyr.

En ny begyndelse i Thy

‘Efter et mangeårigt og velafsluttet kapitel med opbygning og udvikling af virksomheden Creativ Company i Holstebro, var jeg ikke i tvivl om at videreførelsen af konceptet fra Fanø Strikkefestival skulle blive mit næste projekt og grundlaget for en ny passioneret rejse i spændingsfeltet mellem kreativitet og mennesker, når jeg og min mand Lars i 2024 rykker teltpælene op og flyttede fra Holstebro til Thy.

Så ligesom familien Kjærgaard flytter fra én egn til en anden – så flytter det velafprøvede koncept omkring strikkefestivalen Nordby Wooldays Fanø fra én nationalpark til en ny – og bliver dermed til Wool Days Thy tæt på hav og fjord – midt i Nationalpark Thy’.

Lotte Littau Kjærgaard, ejer og arrangør af Wool Days Thy

WOOL CREW – BYENS FRIVILLIGE

Vores vision er enkel og ambitiøs: Vi vil skabe Danmarks bedste og mest naturskønne strikkefestival i Hurup i hjertet af Thy, af så høj kvalitet, at strikke- og garnentusiaster fra både ind- og udland vender tilbage år efter år.

Men vi kan ikke gøre det alene og vi har brug for dig. Sammen skal vi stræbe efter at skabe et fyrtårn og en succesfuld begivenhed for hele egnen, hvor lokal forankring og engagement går hånd i hånd med kreativitet, højt humør, fællesskab og de mange bundlinjer.

Vi har brug for mange frivillige med forskellige kompetencer både før, under og efter festivalen. Vil du være med til at skabe et fyrtårn i Thy og være en del af et attraktivt fællesskab, så udfyld interessekortet HER og du hører fra os snarest muligt.

Vi glæder os til at høre fra dig.

STRIK TIL EN GOD SAG

HJÆLP OS MED AT HJÆLPE ANDRE

Til fordel for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed
iværksætter Wool Days Thy hermed et initiativ til glæde for en sårbar person med fx angst. Vi vil gerne bruge Wool Days Thys platform til sammen med andre at hjælpe andre.

STRIK ET TRYGHEDSJAL

Til en sårbar person med fx. angst

Vi stiller strikkeopskriften gratis til rådighed – og beder dermed alle interesserede om at strikke et tryghedssjal i det garn de nu har derhjemme; sende sjalet ind til os, når det er færdigt, senest d. 20. juni 2024.

Vi har spurgt os selv om et lækkert, lunt sjal med forskellige detaljer (som man kan nulre og fingerere ved), lommer til dufte og små amuletter kan give samme følelse af tryghed for andre personer med angst…?

Vi er gået videre med idéen og har derfor fået designet et sjal.

Vi stiller strikkeopskriften gratis til rådighed for alle på Wool Days Thys forskellige platforme – og beder dermed alle interesserede om at strikke et tryghedssjal i det garn de nu har derhjemme; sende sjalet ind til os, når det er færdigt, senest d. 20. juni 2024.

Vi udvælger et antal sjaler, udgiver en kunstplakat og laver en udstilling på Wool Days Thy i september 2024 – og efter strikkefestivalen overdrager vi alle sjal til SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed, så sjalerne forhåbentlig kan gøre en forskel blandt personer med fx angst.

Køb plakaten, hvor overskuddet går ubeskåret til SIND – landsforeningen for psykisk sundhed HER

Om designet

Strikkedesigner Bodil Højberg har grebet udfordringen. Hun har udviklet og designet et sjal hun kalder ‘Safety Shawl’.

DELTAG I PROJEKTET

Deltag i projektet og indsend dit ‘Tryghedssjal’ senest den. 20. juni 2024 til:

Wool Days Thy
Bredgade 131 – 7760 Hurup

 

Tak fordi du vil hjælpe os med at hjælpe andre

Kunstplakaten udgives i et begrænset oplag og sættes til salg her på siden (dato følger senere).

Overskuddet går ubeskåret til SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed.

 

Læs mere om Sind – Landsforeningen for psykisk sundhed HER

Læs mere om strikkedesigner Bodil Højberg HER 

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Hold dig opdateret og få nyheder om Wool Days Thy.
Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet.