Indlæser Begivenheder

WORKSHOP: FAIR ISLE STRIK MED FOKUS PÅ KLIP I STRIK VED METTE ALBÆK

Billetten er kun gyldig med partout- eller dagsbillet.

Fair Isle strik/mønsterstrik er en strikketeknik, der rækker langt tilbage og med mange historiske egnsspecifikke mønstre. At strikke mønster giver flow og stimulerer vores nysgerrighed. At klippe i strik giver hjertebanken og svedige håndflader.

På denne workshop introduceres Fair Isle teknik, hvor garnerne ”væves” ind løbende. På den måde undgås lange tråde på bagsiden. Dette giver et forløb med mindre sammentræk i mønsteret, en nydelig bagside på for eksempel sjaler og forhindrer at der trækkes tråde ud ved af- og påklædning. Undervejs i workshoppen øses ud af tips og tricks til at få et smukt stykke mønsterstrikket tekstil.

Der introduceres desuden til forskellige måder at forberede sit strikketøj til at blive klippet op – og så sætter vi saksen i.

Du skal medbringe:
Rundstrikkede strikkeprøver i forskellige tykkelser, som kan klippes op – gerne kasserede strikketøjer, der kan øves på.
Strikkepinde, hæklenåle, prøvegarn (pinde og garn som passer sammen i tykkelse). Gerne strømpepinde og rundpinde 80 cm Magic loop til rundstrikket prøve.
Og selvfølgelig en lille skarp saks.

Der vil være prøvegarn på workshoppen.

Er der noget, man skal/kan tilkøbe på kurset:
Det er muligt at købe strikkekursusbogen ‘Fair Isle og klip i strik’, så det er muligt at arbejde videre med teknikken derhjemme. Bogen indeholder videoer og instruktioner på teknikkerne og der er opskrifter på de viste modeller.

Sprog: Dansk

Underviser: Mette Albæk

www.mettealbaekdesign.com
Instagram: @mettealbaekdesign

Detaljer
Dato:
20. september 2024
Tidspunkt:
14:00 - 17:00
Pris:
DKK 475
sted
Sydthy Erhvervs- og Uddannelsescenter, Jernbanegade 21
Hurup, 7760
Lokale 153
Del Arrangement

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Hold dig opdateret og få nyheder om Wool Days Thy.
Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet.